Nieuws artikel

vrijdag 15 september 2023

Strijd om de Zilveren Ster Haaksbergen gewonnen

Donderdag en vrijdag zijn Bodil (met Eduard v.Odermus ) en ik met Kaspara DFB (v. Uphill) en Lananco A. (v. Governor van Demi Vermeulen) afgereisd naar het altijd mooie Zilveren Ster concours in Haaksbergen. We hebben ons geïnstalleerd op het concoursterrein en zijn gelijk aan de slag gegaan. Kaspara maakte haar rentree in de baan na een knullige blessure, dat deed ze heel goed. Nog een paar afstemmingsfoutjes maar ik was heel tevreden. We werden 2e en 3e in een goed bezette Z2 rubriek.

Lananco en ik maakten ons debuut in de ring, in de klasse L2. Een prima rubriek voor ons om te beginnen, onder andere omdat Lananco ook onder Demi in de para-dressuur moet wijken. Wat is het een fijn paard met een fijne instelling. Hij won beide proeven. We kwalificeerden ons met beide paarden al meteen voor de finale! We konden tevreden naar het hotel om lekker uit eten te gaan.

Vrijdag liepen beide paarden ook weer, zelfs betere proeven. Vooral Kaspara gaf echt het gevoel 'ik ben er weer'. Ook Lananco en ik hadden de afstemming al weer beter voor elkaar, we wonnen beide proeven met mega scores. Ook Bodil had de zaakjes op orde, want ze won 2 van de 4 proeven in de L1 in Haaksbergen en mocht ook finale rijden. 

Zondag heb ik in de finale Lananco meegenomen. Kaspara had na zo'n lange wedstrijdpauze aan twee dagen op concours wel even genoeg. We konden een weer betere proef rijden en wonnen de L1 / L2 finale met een flink verschil op de nummer 2. Bodil eindigde op een mooie 7e plaats in de L finale en leerlinge Kim Morsink werd knap 3e in de M finale. We hebben weer erg genoten van de sport en de gezelligheid in Haaksbergen!