Nieuws artikel

vrijdag 28 juli 2023

Met Eduard reservekampioen Z2

Vandaag zijn we met Eduard, het paard van stagiaire Bodil, en Indy naar Haaksbergen afgereisd voor de Overijsselse Kampioenschappen in de klasse Z2. Ik startte eerst met Indy (Apollon x Stedinger). Wat heeft deze merrie veel bijgeleerd in de afgelopen weken! Ze liep echt een hele goede proef zonder grote fouten. De score viel ons, en een aantal aanwezige deskundigen, dan ook wat tegen, maar dat neemt het goede gevoel niet weg!

Later startte ik met Eduard, als gelegenheidscombinatie. Ik opperde Bodil een week geleden dat ik makkelijk Z2 zou kunnen starten met dit fijne paard, dat zij net heeft. Zij miste de selecties omdat ze hem toen nog niet had, maar in de klasse Z2 mag je vrij inschrijven voor de Overijsselse Kampioenschappen, dus het zou kunnen. Zo gezegd, zo gedaan! We hebben een training bij Monique meegenomen, de proef een keer doorgereden en daarin liep Eduard naar een keurige 4e plaats met ruim 64%, we mochten door naar de finale!

We reden de Coldplay kür en dat paste allemaal geweldig, wat een fijn paard om mee te nemen op concours. We wonnen de kür met ruim 69% en werden daarmee reservekampioen en kwalificeerden ons voor de Hippiade. Daar gaan we weer van genieten! 

Op de foto Bodil, haar broertje en ouders, met de reservekampioenscombinatie