Nieuws artikel

zondag 23 februari 2020

Finaleplaatsen voor Jacuzzi en Hayley Hill bij Raalter Dressuurweek

Ik heb een hele drukke week achter de rug bij de Raalter Dressuurweek. Ik zat zelf in de organisatie namens onze vereniging, en heb alle dagen een paard gestart. Alle paarden hebben in de prijzen gelopen en ik mocht met twee paarden starten in de finaleronde op zondag. met Hayley Hill (v. Uphill) van eigenaresse Kim Morssink-Koop(foto) werd ik 2e in de Z/ZZ combinatie groep, met Jacuzzi (v. Dundee) werd ik 6e in de B-L-M groep.

Fuego (v. Ampere) startte dinsdag met een geslaagd debuut in de klasse M2. Hij liep meteen naar een 2e en een 3e prijs met een super mooie verrichting. Het wordt echt een stoere hengst.

Mijn mooie zwarte ruin Istanbul (v. Jazz) liep woensdag fijne ZZ licht proeven en verdiende ook een plaats in de finale, maar ik moest weer kiezen.

Met Jacuzzi (v. Dundee) werkte ik donderdag een mooi oefenrondje voor het NK in de M2 af, hij werd 3e en 4e en had als beste M2 combinatie een plaats in de finale verdiend.

Vrijdag maakte ik mijn debuut met Hayley Hill (v. Uphill) in de Z2. Deze super fijne merrie staat bij mij in training vanwege zwangerschap van eigenaresse Kim. Ik heb hem nog niet zo lang maar kon toch al fijn rijden in de ring. Ons plan is dat ik hem nog wat vaker meeneem en hoger kwalificeer.

Mijn grote jonge merrie Kaspara (v. Uphill) deed ook weer wat ringervaring op en scoorde prachtige punten in de klasse L2. Ze won zelfs de twee proef in een grote groep deelnemers

Dit weekend namen clubgenoten het secretariaat over en zondag heb ik de finales gereden. Met Jacuzzi M, die een nette proef neerzette en net buiten de prijzen eindigde in de B t/m M finale. Daarna was het de beurt aan Hayley. Ze werd knap 2e in de Z1 t/m ZZ licht finale.

Het was een drukke week, maar als alle paarden zo fijn lopen krijg ik daar veel energie van !