Nieuws artikel

woensdag 11 september 2019

Fataal ongeluk op de wei voor Annelin Texel

Vandaag hebben we onze lieve 14-jarige topmerrie Annelin Texel (v. Painted Black), na een ongeluk op de wei moeten laten inslapen. Annelin was 6 maanden drachtig van Toto jr. We zijn nog naar de Lingenhoeve gereden om te proberen alles voor haar te doen, maar het was hopeloos. Inslapen was de enige reeële optie. Het is de zoveelste tegenslag, het is zo verschrikkelijk zuur, we zijn er kapot van.

Annelin kwam ruim 2 jaar geleden op ons pad via Wim en Eva van der Linde. We kenden haar volle zus Zoraida, dat maakte dat we de gebruiksaanwijzing voor deze merrie goed konden lezen. Ze had 3 jaar niets gedaan maar was verder goed in orde. Nadat ik met haar aan de slag ben gegaan hebben we succesvol op concoursen gereden, ik heb haar tot en met Lichte Tour uit kunnen brengen.

Daarna zat haar sportcarriëre er op, ze had alle mogelijke predicaten en ze werd vlot drachtig. Ze was helemaal in haar element met haar maatje op de wei, wat keken we uit naar haar veulen. Helaas heeft het niet zo mogen zijn. Het is keihard, maar we moeten verder zonder haar.