Nieuws artikel

zaterdag 19 september 2020

Eindelijk weer op concours!

Vandaag zijn we, na ruim een half jaar, weer op concours geweest, naar Zwolle. Tijdens de Corona en rond de bruiloft hebben we wel thuis door kunnen trainen en een paar lessen kunnen volgen. Voor Jacuzzi M (v. Dundee) stond het debuut in de klasse Z1 op het programma. Het NK M2 was zijn laatste wedstrijd. De grote zwarte (foto) laat zich goed bewerken en deed geconcentreerd zijn werk.

Hij liep heel goed door de proeven en ik kon alle oefeningen mooi afwerken.De jury was ook erg te spreken over ons, mooi paard en keurig voorgesteld. Met 238,5 en 242,5 punten scoorden met 2x de eerste prijs. Dat was nog eens een mooie binnenkomer.

Ook Istanbul (v. Jazz) mocht weer mee, hij mocht in de klasse ZZ-licht aantreden. Dat had hij slechts een paar keer eerder gedaan en we wisten dat hij er even in moet komen. Hij is zo lang niet van huis geweest, hij moeten weer een paar keer mee om ritme te krijgen. Dat merkten we ook in de proeven, hij was er niet helemaal bij, hij kan veel beter. Maar dat hadden we verwacht, hij liet nog best mooie dingen zien. We scoorden nog een 2e en 3e prijs en waren de beste ZZ-licht combinatie. We trainen weer verder met de zwarte parels. 

Foto: Jan Leurink