Nieuws artikel

zondag 23 januari 2022

Einde zwangerschapsverlof gevierd met twee titels

Eerder deze week heb ik besloten Jacuzzi en Kaspara iets eerder op te halen bij Maxime Osse, waar ze tijdens mijn verlof werden getraind. Ik voel me goed, Steffi doet het super en ik had zin om weer te rijden. Als ik medio februari de Overijsselse kampioenschappen nog zou willen meepakken, moest ik starten op de kringkampioenschappen in Marienheem.

Maxime heeft prima werk geleverd, ik kon opstappen en wegrijden, het ging weer als vanouds. 

Met Kaspara (v. Uphill) maakte ik mijn debuut in de M2. Op het voorterrein heb ik heerlijk gereden, wat stond ze er fijn aan. Ik heb echter veel te lang zitten smullen (het liep ook nog uit), want in de ring had ze de pijp leeg. Dat leidde tot wat afstemmingsfoutjes, maar wat geeft dit vertrouwen! We scoorden toch nog 211,5 punten en werden kringkampioen.

Ook Jacuzzi (v. Dundee, foto) maakte met mij zijn debuut, in de klasse Z2. Ook met hem heb ik heerlijk gereden, het verschil met Kaspara was dat ik ook tijdens de proef echt heb genoten. Ik geloof niet dat ik eerder zo'n fijne proef met hem heb gereden, ik kreeg er kippenvel van.. Er zaten een paar kleine dingetjes in maar we werden ook hier kringkampioen, met 226 punten.

Dat was een heerlijke comeback in de ring. We gaan ons rustig voorbereiden op de Overijsselse Kampioenschappen.