Nieuws artikel

vrijdag 3 maart 2023

Drukke week en geslaagd debuut voor Optimist DFB

Sinds November 2022 rijdt stagiaire en medewerkster Bodil Huysmans onze jonge merrie Optimist DFB v. Furst romancier. Ze hadden meteen een klik samen en vormen dan ook een hele mooie combinatie.

Afgelopen maand hebben zij deelgenomen aan de lessen van de Morrenhof Jansen Jonge paardenopleiding. Een super leerzaam traject waarbij je elke week op een andere locatie leskrijgt van verschillende ervaren instructeurs. Bodil en Optimist ontwikkelden zich zo goed dat ze mochten deelnemen aan de Finale tijdens Paard Balkbrug op Woensdagavond 1 maart. Een hele indrukwekkende entourage, maar wat deden ze het goed! We waren erg blij met de verrichting en vinden het heel leuk om de ontwikkeling van deze nog jonge combinatie te volgen.

Op vrijdag 3 maart maakten ze ook nog hun debuut in de B dressuur en ook dat deden ze niet onverdienstelijk! Ze wonnen in Raalte de eerste proef met 206,5 punten en eindigden in de tweede proef op de 2e plaats met 204,5.

We kijken uit naar de toekomst met deze combinatie, maar voor nu krijgt Optimist eerst een weekje vrij om bij te komen van alle indrukken.