Nieuws artikel

zondag 23 juli 2017

Concours Deauville was vooral leerzaam

Ik had me mijn internationale wedstrijd in Deauville met Winningmood (v. Prado) en Briljant (v. Uphill) wel iets anders voorgesteld... Voorop staat dat de beide hengsten zich voorbeeldig hebben gedragen tijdens de reis en het concours. Ook hebben we heel leuk contact gehad met andere deelnemers, uit tal van landen. Op zichzelf waren de resultaten, als je weet dat het steeds een debuut was, helemaal niet slecht overigens. Winningmood en Briljant scoorden beiden ruim 67% in de PSG in een veld van 37 deelnemers werden we 11e en 12e.

Winningmood was te veel hengst tijdens de rit en bleef maar gillen naar andere paarden. Met Briljant maakte ik zelf een paar dure stuurfouten. In de Inter I test wilde ik dat rechtzetten, ik was gebrand op een goed resultaat. Met Winningmood reed ik een foutloze eerste Intermediaire I test ooit. De score bleef echter steken op weer ruim 67%, kennelijk was het niet expressief genoeg. Met Briljant reed ik (ook voor het eerst) een mooie rit tot aan de rechter piroutette, die ging helemaal mis, evenals een serie galopwisselingen. Als kers op de taart kreeg ik 2% aftrek omdat ik met de zweep in de hand om de baan had gereden( net zoals bij de andere drie proeven). Er bleef nog een score van 63%, maar ik was wel even teleurgesteld natuurlijk.

Ik had me met Winningmood geplaatst voor de finale kür op muziek, en was er helemaal klaar voor om een puik resultaat te scoren met onze mooie Rihanna freestyle. Hij voelde super aan met inrijden en we reden messcherp aan. In de eerste uitgestrekte draf verstapte hij zich,  was daarna onregelmatig en we verlieten gedesillusioneerd de baan. Ik zit even in de hoek waar de klappen vallen... Gelukkig was er niks ernstigs aan de hand met Winningmood.

We nemen even een paar weken afstand en rusten goed uit, daarna pakken we de draad weer op met deze tophengsten.