Nieuws artikel

zondag 29 december 2019

Twee finaleplaatsen in Hellendoorn

Dit weekend ben ik met Jacuzzi M (v. Dundee) en Istanbul (v. Jazz) in actie gekomen tijdens de Helderse Dressuurdagen. Jacuzzi beet het spits af op zaterdag in de klasse M2. Hij liep echt veel beter dan in Harmelen, ik heb wat aanpassingen gedaan aan het harnachement, dat maakt dat hij veel beter bij de les is. In de eerste proef scoorden we beter dan in de tweede proef (3e en 6e). Het is echt een puber, hij kan zich niet zo lang concentreren. Toch waren de resultaten goed voor een plaats in de finale.

Zondag mocht Istanbul aantreden in de klasse Z2. De mooie zwarte ontwikkelt zich heel goed. Hij liep twee fijne proeven (226) waarbij de jury vooral te spreken was over de "mooie vliegende wissels voor een 6-jarige". We werden 2e en 3e en hadden ook hier recht op een plaats in de finale.

Ik vond het echter wel goed zo voor Istanbul, dus heb snel Jacuzzi klaar gemaakt en de vlechten ingedraaid. Jacuzzi liep in de finale veel beter dan zaterdag, we eindigden op een mooie 5e plaats in de combinatie van finalisten uit alle klassen.

Volgend weekend staan de kringkampioenschappen in Raalte op het programma, ik start daar naast deze twee paarden ook nog met Fuego in de klasse M1 en Kaspara DFB in de klasse L2.