Nieuws artikel

zondag 5 januari 2020

In 3 klassen kringkampioen en reservekampioen Z2

Dit weekend stonden de kringkampioenschappen voor Salland op het programma. Met drie paarden (Kaspara DFB, Fuego en Jacuzzi M) had ik meegedaan aan de selecties, met Istanbul kon ik rechtstreeks strijden om de titel in de klasse Z2. Istanbul liep vrijdag een prima proef, hij was iets meer gespannen dan de vorige week in Hellendoorn. De aanleuning was daarom minder mooi stil. Desalniettemin scoorden we nog ruim 67% en werden we reservekampioen.

Zaterdag was het aanpoten, want ik moest drie paarden vrij vlot achter elkaar starten. We begonnen met Kaspara DFB (v. Uphill) in de klasse L2. Ik was aangenaam verrast door de grote 4 jarige, ze piekte op het juiste moment. Niet eerder reed ik zo'n goede proef, we scoorden 71.50% en daarmee gingen de de concurrentie na de selecties voorbij. De eerste titel voor deze jonge merrie is een feit.

Fuego (v. Ampere) trad aan in de klasse M1. Deze hengst is echt een super wedstrijd paard, hij heeft geen fratsen en staat er altijd gewoon. Hij wordt steeds sterker, ik kan hem steeds mooier voorstellen. Hij deed er qua punten nog een schepje bovenop en scoorde 71.67 %, ook goed voor het kampioenslint.

Als laatste mocht Jacuzzi M (v. Dundee) zijn kunsten vertonen in de klasse M2. Ook Jacuzzi wordt steeds sterker en stabieler, hij liep een hele degelijke proef met een grote fout, hij sprong een prachtige wissel in de contragalop, maar daar moet hij in de ring nog even mee wachten.... In de selecties hadden we al een voorsprong opgebouwd, dus de 67.50% die we nu scoorden was ook goed voor de titel.

Ik ga even enorm genieten van dit succes en dan maken we ons op voor de regiokampioenschappen op 7 en 8 februari in Hellendoorn. Ik zal nog een lastige keuze moeten maken, want ik mag in drie klassen meedoen, ik weet nog niet welk paard ik thuis laat. Een luxeprobleem is ook wel eens fijn.

Op de foto mijn topgroom en ik op het podium. Imke werd zondag ook kringkampioen Salland, met haar pony Tornado in de klasse C/L1. Leerlingen Dide Jansman en Milou Logtenberg werden respectievelijk kampioen en reservekampioen in de klasse Z1 bij de paarden.