Nieuws artikel

zaterdag 8 februari 2020

Drie keer op het podium bij de Overijsselse Kampioenschappen

Met de drie van de vier paarden waamee ik me had weten te plaatsen voor de regionale kampioenschappen ben ik afgereisd naar Hellendoorn. Kaspara (v Uphill) had zich wel geplaatst, maar ik mocht maar in drie klassen meedoen. Ik had besloten het jongste talent wat rust te geven en liet deelname aan de klasse L2 dus lopen. Voor istanbul (v. Jazz, foto) was het meteen zijn debuut in de klasse ZZ-licht. Ik wilde het maar gewoon proberen.

De mooie zwarte was redelijk gespannen, maar ik kon er in de ring wel mooi aan rijden. Hij verbetert zich nog elke week, hoe moeilijker het werk, hoe beter hij wordt. Door de spanning wordt zijn draf wat minder expressief, maar we hadden geen grote fouten. De waardering kwam op 66 % en daarmee plaatsen we ons voor de finale kür op muziek. Mijn mooie 'Rihanna' kür paste ook goed bij Istanbul. Jammer genoeg gingen de vliegende wissels niet zo mooi, terwijl hij ze anders zo goed springt. Uiteindelijk eindigen we in de eindstand ook op de 3e plaats, op het podium Voor nu was dat prima, ik wil Istanbul tot en met het zomerseizoen in deze klasse blijven uitbrengen, daar is nog veel groei mogelijk.

Zaterdag startte ik eerst Jacuzzi M (v. Dundee) in de klasse M2. Met zijn leeftijd (nog geen 6) en zijn toch bescheiden ervaring in de ring, liep hij een hele mooie proef. Er zaten geen grote fouten in en ik kon de oefeningen mooi strak afwerken, ik was zeer tevreden. Jacuzzi scoorde 66%, het jurycorps vond dat hij iets expressiever voorgesteld had mogen worden. Het was spannend tot op het allerlaatst, maar we veroverden het reserve-kampioenschap en verdienden daarmee een start op het NK begin maart !

Na dit resultaat had ik me voorgenomen met Fuego (v. Ampere) in de klasse M1 alles-of-niets te rijden. Ik wist dat er een heel sterk deelnemersveld was, dat zeer aan elkaar gewaagd is. Van de 24 combinaties mochten er maar 2 door naar het NK. Fuego liep een ijzersterke proef, mooi expressief, goede zijgangen, een hele goede stapreprise en zijn uitgestrekte draf was nu ook heel goed. We hadden maar één fout, hij sprong in de middengalop een keer om, hij mist nog net iets kracht om dat zo lang vol te houden. Dat was meteen ook een dure fout, want met een klein verschil eindigden we wel op het podium, maar op de 3e plaats. Dat was wel even balen, je wilt natuurlijk altijd het hoogst haalbare.

Maar ik besef me nu ook wel dat het niet vaak gebeurt dat je met vier paarden kwalificeert voor een kampioenschap, er met drie meedoet en ze alle drie naar het podium stuurt. We gaan ons goed voorbereiden op de Nederlandse Kampioenschappen M2.