Nieuws artikel

zaterdag 6 april 2019

Annelin Texel Lichte Tour geklasseerd en drachtig

Vandaag zijn we met Annelin Texel (v. Painted Black) naar Wezep gegaan om aan de Bonfix competitie mee te doen. Ik heb besloten de klasse ZZ-Zwaar over te slaan en met Annelin direct in de Prix St. George te starten. Vandaag was ons debuut en dat ging helemaal niet slecht. We scoorden 62.27% en daarmee heb ik mijn 10e paard Lichte Tour weten te klasseren.

Annelin had naar mijn mening de showkur van twee weken geleden nog in de benen. Ze was erg gespannen en druk, iets wat normaal veel minder is. In de proef was het daarom vooral in het galopgedeelte allemaal wat spannend. Toch was ik naar omstandigheden tevreden, voor vandaag was dit wat ik er maximaal uit kon halen. Geen hele grote storingen en alle knopjes voor dit niveau zitten er op. 

We kijken nog even aan of we nog meer PSG wedstrijden gaan rijden met Annelin. Ik heb besloten haar ook in te zetten voor mijn eigen fokkerij, ze is 35 dagen drachtig gescand van Glock's Toto jr.(Totilas x Desperados). Naast Zoraida hebben we met Annelin namelijk twee geweldige merries om in te zetten voor de fokkerij, ze zitten top in  elkaar, hebben een schitterend genetisch profiel, alle predicaten er zit volop sport in de stam.Het eerste merrieveulen van Zoraida; Optimist DFB (v. Furst Romancier x Painted Black x Jazz) is heel goed gelukt!